Ha szereted az egyszerű, egészséges és gyorsan elkészíthető édességeket, a zabpelyhes alma golyó tökéletes választás! Csak néhány alapanyag kell hozzá, és 10 perc alatt összeállítható. Ízletes és tápláló, ráadásul nem igényel sütést, így bármikor pillanatok alatt elkészíthető.
Mindössze kettő hozzávaló szükséges hozzá:
* alma
* apró szemű zabpehely
A képek forrása: www.pixabay.com
Ha édesszájú vagy, adhatsz hozzá pár szem aprított datolyát is, ami extra energiát ad! Igény szerint pedig további hozzávalókkal ízesítheted:
* cukor
* fahéj
* szerecsendió
* gyömbér
* darált dió
* méz
* kókuszreszelék
* apróra vágott aszalt gyümölcs
* mazsola
* apróra vágott csokoládé
* mogyoróvaj
A zabpelyhes alma golyók elkészítése
Az almát mosd és pucold meg, majd reszeld le. Ha nagyon lédús, egy kicsit nyomkodd ki.
A zabpelyhet – főleg ha csak nagyszemű zabpelyhet tudtál venni – robotgép segítségével enyhén aprítsd össze. Nem kell liszt állagúnak lennie!
Egy tálban keverd össze a reszelt almát a zabpehellyel, illetve a további választott hozzávalókkal. Hagyd a keveréket pár percig állni, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát az alma levével, és könnyen formázható legyen.
Ha túl puha a massza, tegyél hozzá még egy kevés zabpelyhet és ismét várj egy kicsit.
Nedves kézzel formázz belőle kis golyókat, körülbelül diónyi méretűeket.
Ha szeretnéd a megformázott golyókat meg is hempergetheted zabpehelyben, kókuszreszelékben, apróra vágott szárított almába, darált dióba vagy akár kókuszreszelékbe.
Tedd a golyókat 10-15 percre a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljanak.
És kész is! Ezek a zabpelyhes alma golyók remek harapnivalók tízóraira vagy uzsonnára vagy tökéletes megoldás lehet a mindjárt meghalok valami édességért pillanatban. Könnyedén magaddal viheted őket egy kis dobozban bárhová és tökéletes megoldás lehet váratlan vendégek érkezése esetén.
0 hozzászólás