Ha télen is szeretnéd élvezni a nyár ízeit, akkor érdemes uborkát lefagyasztanod. Nemcsak, hogy jól bírja a fagyasztást, de vitaminokban gazdag. Télen amikor korlátozottan állnak a rendelkezésünkre a friss és ízletes zöldségek, és már unod a savanyúságokat, az előre lefagyasztott uborka segít változatosabbá tenni az étrendedet.
Az uborka fagyasztása lépésről lépésre:
Alaposan mosd meg az uborkát, majd töröld szárazra. Szeleteld vékony szeletekre.
Finoman sózd meg. Alaposan keverd össze, hogy mindenhova jusson a sóból. Majd hagyd állni, hogy levet engedjen. Végül finoman nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
A felszeletelt, sózott majd kinyomkodott uborkát kis adagokban zacskózd be.
Érdemes adagonként lefagyasztani, hogy pontosan annyit tudj kivenni, amennyi egyszerre el fog fogyni. A kiolvasztott uborkát egy napon belül egyétek meg, ne tárold napokig a hűtőszekrényben.
Az uborka olvasztása
A fagyasztóból kivett uborkát hagyd a hűtőszekrényben vagy a konyhapulton kiolvadni. Figyelj, mert levet fog engedni, ezért érdemes még fagyott állapotban egy tálba áttenni. Ha kiolvadt és túl sok levet engedett, akkor még egyszer finoman nyomkod ki a levét.
A kiolvadt uborka felhasználása
Utolsó lépésként ízesítsd kedvedre. Összekeverheted tejföllel, reszelt fokhagymával és pirospaprikával. Ha más ízesítésre vágysz, ízesítsd bátran ecettel, kaporral vagy más fűszerrel.
A fagyasztott uborka nemcsak finom és egészséges, de segít időt nyerni is. Előre elkészítve bármikor kéznél lesz egy gyors saláta alapja.
A kép forrása: www.pixabay.com
0 hozzászólás