A fagyasztó igazi kincs, ha az élelmiszerek tartósításáról van szó, de sokan nem használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket, mert nem is tudjuk, mit lehet lefagyasztani. Tudtad, hogy nemcsak húsokat, zöldségeket vagy készételeket fagyaszthatsz le, hanem olyan dolgokat is, amelyekről talán sosem gondoltad volna?
Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan hosszabbíthatod meg az ételek élettartamát és spórolhatsz időt, pénzt. Nézzük, melyek azok a meglepő alapanyagok, amelyekről nem gondoltad volna, hogy le lehet fagyasztani:
Mit lehet lefagyasztani a magvak közül?
Ha egyszer már megpucoltad a diót, a mogyorót, vagy éppen megvetted a mandulát, akkor fel kell használnod, mert megavasodhat. De ha a fagyasztóban tárolod, olyan lesz, mintha akkor, frissen pucoltad volna meg. Akár le is darálhatod, mert úgy rögtön belekeverheted a tésztákba.
Maradék pezsgő és bor
Ha marad egy kevés pezsgő, annak másnapra szinte el is megy az ereje, nem marad benne buborék. Töltsd bele jégkockatartóba és készíts belőle jégkockákat. Használd bátran koktélok hűtéséhez. Pár csepp szörppel pedig akár színes jégkockákkal teheted még különlegesebbé az italokat.

A kép forrása: www.pixabay.com
A maradék bort különböző, boros ételek elkészítésénél használhatod fel. Jól jöhet például egy pörkölt vagy francia hagymaleves készítésénél, amikor azért a minimális mennyiségért nem szeretnél egy üveget kinyitni.
Tojás
Ha túl sok tojást vásároltál, netán véletlenül összetörtél párat és nem tudod mihez felhasználni, akkor rakd be a fagyasztóba. Szigorúan héj nélkül fagyaszd le, mert a tojás héja fagyás közben összetörne. A tojás fagyasztásáról bővebben itt olvashatsz: Tárold a tojást a fagyasztóban
Tej
Bár a tejtermékek között vannak nem jól fagyaszthatóak, a tej azonban jól fagyasztható. Ha valaki nem nagy tejfogyasztó, hiába van a kisebb, fél literes kiszerelés, előfordulhat, hogy még az sem fog elfogyni az egész. Ha egy-egy ételhez vagy süteményhez kelhet egy minimális mennyiség, akkor a fagyasztott tej is nagyszerű lehet.
Nyers tészta
Meglepő, de a sütemények nyers tésztája is jól fagyasztható. Ha több tésztát készítettél, mint amennyit ki szeretnél sütni vagy előre akarsz dolgozni, akkor fagyaszd le. később csak be a tepsibe és sütés után ott is a friss sütemény. Nem kell kevergetned, méregetned, dagasztanod, kelesztened és nem keletkezik sok mosogatnivaló sem.
0 hozzászólás