Barion Pixel

Amikor eldöntjük, most pedig menüt fogunk tervezni, első kérdésként az szokott felmerülni, min tervezd meg a menüt? Érdemes külön füzetet venni vagy valami szép menütervező sablont nyomtatni, esetleg befektetni egy letörölhető táblába? Vagy ezek teljesen felesleges dolgok?

Első vagy sokadik alkalommal tervezel menüt?

Fontos tényező, hogy mekkora gyakorlatod van. Aki már hosszú ideje tervez menüt és van egyfajta gyakorlata az tudja a lépéseket, kevesebbet kell javítania a tervezés során. Ezzel szemben aki még csak most kezdi a menü tervezést többet fog javítani.

Ha a második a helyzet, akkor azt javasolnám, hogy első körben egy üres lapon vagy egy egyszerűbb sablont használva tervezd meg a menüt. Nagy valószínűséggel az elején sok lesz a javítás, áthúzás. Sőt, akár érdemes ceruzával írni a könnyebb javítás végett.

A kép forrása: www.pixabay.com

A végén pedig egyszerűen csak át lehet másolni a kész tervet a végleges helyére és nem a sokszor áthúzott, nyilazott, javított verziót kell bogarászni.

Így ugyan tovább tart mire a szép, letisztázott menüterv elkészül, de akkor már egyszerűbb lesz rajta kiigazodni. Ráadásul a sok áthúzás sem fog a próbálkozásokra emlékeztetni.

Elől legyen vagy maradjon rejtve?

Az sem mindegy a döntés meghozatala során, hogy hol fogod tárolni a menütervet. Mindig szem előtt lesz vagy csak te fogod használni?

Ha fontos számodra, hogy jól látható helyen legyen, az egész család gyorsan megtalálja, akkor egyértelműen érdemes egy szép. de tartós darabba beruházni. Megfontolandó egy letörölhető tábla vásárlása vagy a szebb sablonok nyomtatása.

Ha a fióknak készült

Ha csak te használod, neked fontos, hogy lásd mikor mit főzöl és mondjuk az egyik konyhafiókban fogod tárolni, akkor bőven elég egy egyszerűbb füzet vagy akár egy lap is.

Természetesen ha neked fontos a külcsín, akkor nyugodtan ruházz be valami szépre ebben az esetben is.

  • Akció!
    Menütervezés

    Könnyed menütervezés tananyag

    Egy tananyag a gyors és egyszerű menütervezésért, érthetően, lépésről lépésre.
    Erre a tananyagra van szükséged ha:
    • tudod, hogy menüt kellene tervezned, de hiányzik hozzá a motiváció, ezért folyamatosan csak tologatod a tervezést, mindig találsz kifogást, hogy mi miért éppen most nem tudod elkezdeni a menütervezést.
    • megtervezed néhány napra a menüt, aztán valahogy elfogy …

  • Menütervezés

    Menütervező csekklista

    Te is sokszor elakadsz a menü megtervezésében?

    Úgy érzed, hogy egy apró kihagyott lépés is elég ahhoz, hogy boruljon az egész heti terved? Vagy egyszerűen csak eleged van abból, hogy minden nap újra ki kell találnod, mit főzz?

    <span ...


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük