Imádom a csokit és a pudingot is. Az a baj, hogy nehezen tudok mértéket tartani. Ha egyszer elkészítek egy adagot, akkor szinte biztos, hogy az egészet megeszem.
Viszont sokszor nem volt kedvem hozzáfogni a pudingfőzéshez. Főleg, hogy a gyerekek mellett nem volt mindig könnyű kavargatni, mert valamelyik törpikém biztos, hogy épp akkor az ölembe vágyott. Arról nem is beszélve, hogy a gyakori pudingfőzés eredménye hamar meglátszott a csípőmön és a hasamon.
Csokipuding helyett csokikrém
Elkezdtem keresni valami alternatívát – valami gyorsan elkészíthető, nem túl hizlaló csokikrémet. Persze ott van a bolti csokipuding, a főzés nélküli krémek meg az egyszerű csoki is, de találtam két szuper ötletet, ami sokkal jobban tetszett:
Csokikrém banánból
Csupán 2 hozzávalóra van hozzá szükséged:
* 1 darab banán
* 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészíteni sem nagy ördöngösség: csak turmixold le a banánt, vagy törd össze villával, és keverd hozzá a kakaóport. A végeredmény kinézetre és ízre is olyan, mint a csokikrém! Nagyon édesszájúak adhatnak hozzá kevés porcukrot, mézet vagy egyéb édesítőt. Ha pedig könnyebb, krémesebb krémre vágysz, akkor kevés tejszínnel lehet „lazítani” a krémen.
Ebből a krémből akár melegszendvicset is készíthetsz. A kenyérszelet egyik oldalát kend meg a banánból és kakaóporból készült krémmel. Szeletelj rá banánt, majd egy hasonlóan megkent kenyérszeletet fordíts rá. Melegszendvicssütőben süsd aranybarnára. Reggelire és desszertnek is tökéletes!
Csokoládékrém avokádóból
Hasonlóan finom és egyszerűen készíthető csokikrém avokádóból is.
Itt is csak két hozzávalóra lesz szükséged:
* 1 fél érettebb avokádó
* 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Az avokádót turmixold össze a kakaóporral, és édesítsd, ahogy szeretnéd: mézzel, cukorral vagy egyéb édesítővel. Az állaga sűrűbb lesz, mint a banános változaté, az íze pedig inkább az étcsokira hasonlít.
Kettő az egyben!
Egy másik remek ötlet, ha az avokádót és a banánt egyszerre használod fel a csokikrémhez. Ebben az esetben a csokoládékrémhez avokádót és banánt is turmixolj össze a kakaóporral.
Mindegyik krémet nyugodtan fogyaszthatják azok is, akik nem ehetnek tejtermékeket (természetesen a tejszínmentes változatot).
És a legjobb, hogy nem kell főzni őket, ráadásul kis adagokat is könnyen elkészíthetsz, ha felezed vagy harmadolod a hozzávalókat.
A kiemelt kép forrása: www.pexels.com
0 hozzászólás